Didinant algą mokytojams, papildomai ji augs dirbantiesiems pagal atnaujintas programas

programasNuo rugsėjo didinant mokytojų atlyginimus, jie papildomai augs pedagogams, dirbantiems pagal atnaujintas programas, ketvirtadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Mokytojų darbo užmokesčio fondas padidės 15,5 proc., iš kurių 10 proc. bus skirti pareiginėms algoms kelti, o dar 5,5 proc. – pareiginės algos koeficientams didinti už veiklos sudėtingumą, priemokoms ar kitoms išmokoms.

Dėl jų spręs kiekvienos mokyklos vadovas.

Nuostata dėl mokytojo pareiginės algos koeficiento ar atlygio už pasirengimą pamokoms didinimo leis užtikrinti, kad visiems pagal atnaujintas programas dirbantiems mokytojams nuo rugsėjo bus garantuotas atitinkamas darbo užmokesčio augimas.

Mokyklos galės pasirinkti, kokiu būdu mokytojams kelti algą: ar didinti pareiginės algos koeficientą dėl veiklos sudėtingumo, ar  ilginti laiką, skirtą pasiruošti pamokomas

„Mokytojo darbas įgyvendinant atnaujintas programas yra sudėtingesnis, reikalauja daugiau laiko pasirengti pamokoms, todėl kiekvienam mokytojui turi būti užtikrintas atitinkamas darbo užmokesčio padidėjimas – ir tiems mokytojams, kurie pagal atnaujintas bendrąsias programas pradės dirbti nuo rugsėjo, ir tiems, kas pagal jas moko jau nuo praėjusių metų“, - pranešime sakė švietimo viceministras Ignas Gaižiūnas.

Šiemet atlyginimai mokytojams didėja du kartus. Nuo sausio darbo užmokestis jiems buvo pakeltas 10 procentų.

Švietimo ministerija su pedagogais yra sutarusi, kad iki 2024-ųjų pabaigos mokytojų darbo užmokestis sudarytų 130 procentų šalies vidutinio darbo užmokesčio.

Šiam susitarimui įgyvendinti šiemet papildomai iš viso skirta 251,2 mln. eurų: tvirtinant 2024 metų valstybės biudžetą numatyta 219,2 mln. eurų, o dar 32 mln. eurų Vyriausybė skyrė papildomai, atsižvelgdama į šių metų birželį atnaujintas šalies vidutinio darbo užmokesčio augimo prognozes.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode