Ministerija: Lietuva kartu su JAE kurs inovacijas, skatins dvišalę prekybą

dvisaleLietuva ir Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) sutarė stiprinti prekybą ir investicijas, plėtoti  bendrus infrastruktūros projektus bei kurti inovacijas.  Be to, aptartos galimybės didinti skrydžių tarp Lietuvos ir JAE skaičių, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Ekonominiai santykiai su JAE kyla į naują lygį. Abi šalys yra suinteresuotos stiprinti bendradarbiavimą aukštos pridėtinės vertės ekonomikos sektoriuose, tarp jų informacinių ir ryšių technologijų, gyvybės mokslų, kosmoso, inžinerinės pramonės, o tai paskatins aukštųjų technologijų įmonių augimą ir šių sektorių plėtrą“, – pranešime sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ji ketvirtadienį susitiko su JAE ekonomikos ministru Abdullah Bin Touq Al Marri (Abdula bin Tuku al Mariu), kuris dalyvavo pirmajame 2018 metais sudarytos Lietuvos ir JAE tarpvyriausybinės ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdyje Vilniuje.

Jame sutarta, jog šalys rems verslo misijas ir dvišales iniciatyvas, dalinsis prekybos ir investicijų informacija, bendradarbiaus plėtojant mokslą, inovacijas ir pramonę, taip pat energetikos, transporto srityse, skatins turizmo projektus siekiant didinti turistų srautus tarp abiejų šalių.

Pasak ministrės, Lietuvos įmonės turės daugiau galimybių įžengti į JAE rinką, savo ruožtu Arabijos pusiasalio valstybės verslas per Lietuvą galėtų žengti į Europos Sąjungos rinką.

A. Armonaitės teigimu, JAE yra ir svarbi Lietuvos prekybos partnerė – pernai prekyba tarp šalių augo 22 proc. iki 216 mln. eurų. Lietuvos eksportas į JAE siekė 136,5 mln. eurų, importas iš jos – 79,6 mln. eurų – per metus jis išaugo 470 proc.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode