Į „Oskarų“ apdovanojimus Lietuva teikia L. Bareišos filmą „Sesės“

laurynasbareisa„Oskarų“ apdovanojimus rengiančios JAV Kino meno ir mokslo akademijos patvirtinta komisija Lietuvoje nusprendė, kad prestižinio įvertinimo šiemet sieks naujasis režisieriaus Lauryno Bareišos filmas „Sesės“, ketvirtadienį pranešė Lietuvos kino centras.

Šis kūrinys praėjusią savaitę Lokarno kino festivalyje Šveicarijoje laimėjo du apdovanojimus – už geriausią režisūrą ir geriausią vaidybą.

Filmas „Sesės“ – antrasis režisieriaus filmas, nominuotas Lietuvos pretendentu „Oskaro“ apdovanojimams siekti.

Komisijos pirmininkės Neringos Kažukauskaitės teigimu, filmas „Sesės“ išsiskiria originaliu režisieriaus mąstymu, savitu pasakojimo būdu, kūrybinių ieškojimų drąsa, puikiu aktoriniu ansambliu.

„Ši juosta tarptautiniame kontekste dar labiau įtvirtina nuostatą, kad Lietuvoje irgi yra kuriamas aukštos meninės kokybės autorinis kinas, galintis būti įdomus ir vertinamas visame pasaulyje, sėkmingai konkuruojantis prestižiniuose festivaliuose ar apdovanojimuose“, – sakė ji.

Filmo „Sesės“ veiksmas vyksta karštą vasaros dieną. Į sodybą ramiai praleisti savaitgalio atvyksta dvi poros – Justė su šeima ir Ernesta su sūnumi ir vyru, kuris ką tik šventė pergalę kovos menų ringe. Ežeras, lauko terasa su griliumi, pokalbiai apie gyvenimą ir ateities planus – viskas kaip įprasta. Tačiau greitai ima aiškėti, kad po idiliška santykių išore slypi neišsakyti jausmai, pavydas ir konkurencija. Tik laiko klausimas, kada viskas iškils į paviršių.

Praėjęs Lietuvos komiteto atranką, filmas Sesės“ toliau bus vertinamas kitų akademijos komitetų. Jie vertins filmus-pretendentus iš visų pasaulio šalių ir skelbs penkis finalininkus, iš kurių tik vienas bus apdovanojamas „Oskaru“.

2023-aisiais tarptautinio vaidybinio filmo kategorijoje pretendentu į nominantus „Oskarui“ tapo Marijos Kavtaradze filmas „Tu man nieko neprimeni“, o 2022-aisiais – debiutinis ilgametražis Lauryno Bareišos filmas „Piligrimai“.

Pretendento į „Oskarą“ rinkimų atranką organizuoja Lietuvos kino centras ir Lietuvos kinematografininkų sąjunga.

Filmas „Sesės“ Lietuvoje bus rodomas jau nuo rugsėjo 20 dienos.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode