Parama dėkojame




„Vilniaus apšvietimas“ sumontavo dar 23 elektromobilių stoteles

stoteles„Vilniaus apšvietimas“ kartu su Vilniaus savivaldybe sostinėje sumontavo dar 23 elektromobilių įkrovimo stoteles, kuriose automobilius galima krautis pigiau, pranešė „Vilniaus apšvietimas“. 

„Plečiant įkrovimo stotelių infrastruktūrą galime pasiūlyti vieną mažiausių paslaugos kainų rinkoje. Mieste, vystant įkrovimo stotelių projektą, įrengėme stacionarias, visą parą veikiančias įkrovimo stoteles“, – pranešime teigė „Vilniaus apšvietimo“ direktorius Andrius Deimantas. 

16-koje stotelių įkrovimo kaina visą parą jose siekia 0,25 euro už kilovatvalandę (kWh), o dar 27-iose vietose, kuriose stotelės integruotos į apšvietimo stulpus, – 0,29 euro. Stotelės yra 22 kilovatų (kW) galingumo su dvejomis „Type-2“ jungtimis. 

„Vilniaus apšvietimas“ BNS pranešė, kad iki šiol mieste įrengė 70 įkrovimo stotelių, iš jų 53 jau veikia.

„Vilniaus apšvietimas“ anksčiau skelbė iki 2023-ųjų pabaigos siekiantis įrengti 150 įkrovos vietų, iš jų apie 120 bus nuo elektros stulpų. Iki 2030-ųjų planuojama turėti iki 2 tūkst. įkrovos vietų. Kasmet jų turėtų daugėti po 300.

Savivaldybė rugpjūtį skelbė, kad kartu su „Ignitis“ mieste yra įrengusi virš 60 stotelių, dar apie 140 yra privačiose aikštelėse prie bankų, prekybos centrų, todėl bendras jų skaičius yra apie 200.

Pernai Vilnius pirmasis Lietuvoje pristatė galimybę įkrauti elektromobilius nuo apšvietimo stulpų. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode