Marcinkevičius




Valstybiniuose miškuose mėnesiui stabdomi kirtimai – aplinkos ministras

 

Kilus visuomenės nepasitenkinimui dėl Labanoro regioniniame parke, Punios šile  ir kitur kertamų valstybinių miškų, visuose juose mėnesiui stabdomi kirtimai, BNS pranešė aplinkos ministras.  

„Mes nuo šiandien mėnesiui stabdome valstybiniuose miškuose kirtimus“, – trečiadienį po susitikimo su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu BNS teigė Kęstutis Navickas. 

„Tam, kad peržiūrėtume visas planavimo procedūras, įvestume saugiklius, kad tokiose vietose – vertingiausi miškai, biologinės įvairovės miškai būtų apsaugoti, ir manau, kad ta pauzė tam ir reikalinga – susivokti, susiprasti, ar buvo padaryti pažeidimai, kad ateityje jų būtų išvengta“, – pridūrė ministras.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį su aplinkos ministru sutarė, kad turėtų būti griežtinama kirtimų vertinguose Lietuvos miškuose tvarka. Planuojama dvigubinti plotus, kuriuose negalima ūkinė veikla, riboti plynus kirtimus.

Pasak premjero, netrukus Vyriausybę pasieks siūlymai, kaip labiau apsaugoti Labanoro girią, svarstomas klausimas ir dėl plynų kirtimų ribojimų.

 Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, rugsėjo 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode