Parama dėkojame




Pirmą kartą Lietuvoje įvyks Agroverslo forumas

 

Šių metų lapkričio 24 dieną pirmą kartą Lietuvoje vyks Agroverslo forumas 2017, kurį,  bendradarbiaudama su Žemės ūkio ministerija, organizuoja Lietuvos verslo konfederacija (LVK),  reginio globėjas – žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

„Agroverslo forumo tikslas yra identifikuoti problemas ir rasti dialogą tarp politikos formuotojo, paramos administratoriaus ir agroverslo. Skatinti tokį bendradarbiavimą būtina, nes Lietuvos žemės ūkio laukia nemažai iššūkių: esant ribotiems finansiniams resursams turime sukurti efektyvesnius rizikų valdymo instrumentus bei geriau veikiančias rinkos reguliavimo priemones. Tuo pat metu reikalingas lūžis ūkininkų kooperacijoje, skatinant investicijas į smulkių ir vidutinių šeimos ūkių plėtrą, kas ženkliai prisidėtų prie gyvenimo kokybės kaime gerinimo“, – teigia žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. 

Forumo metu bus aptariamos praktinės problemos, viešojo ir privataus sektoriaus atstovai diskutuos, kaip jas būtų galima spręsti.

„Šis forumas yra gera proga išgirsti apie tai, kokios yra agroverslo kryptys ir tendencijos Europos Sąjungoje, kokia bus Žemės ūkio ministerijos pieno sektoriaus vizija. Bus apžvelgtos Lietuvos eksporto ir konkurencingumo galimybės bei potencialios rinkos.  Taip pat bus kalbama apie priemones darbuotojams išlaikyti, naujoves žemės ūkio paramos srityje, dalijamasi agroverslo sektoriaus patirtimi. Taip pat išklausytos ekspertų įžvalgos“, – teigia LVK generalinis direktorius Algimantas Akstinas.

Tikimasi, kad forume dalyvaus iki 300 agroverslo sektoriaus atstovų iš visų šalies regionų.  

Apie Europos Sąjungos bendrąją žemės ūkio politiką po 2020 metų kalbės žemės ūkio ministras B .Markauskas, Europos Komisijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros atstovas Mario Milouchev. Kiti pranešėjai: Erikas Bėrontas (Nacionalinės mokėjimo agentūros direktorius), Vilija Šveikauskienė („Investicijų ir verslo garantijos“ projektų vadovė), Naglis Narauskas („Pienas LT“ valdybos pirmininkas) , dr. Vytautas Šenavičius (advokatų kontora TVINS).

Taip pat renginio metu bus galimybė tiesiogiai pabendrauti su ministru. Nemokamas renginys vyks lapkričio 24 dieną (penktadienį), 10 val. Verslo lyderių centro (BLC) salėje „Elipsė“, K. Donelaičio g. 62, Kaune.

Renginio programa čia.

Registruotis į renginį galima el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode