Lietuvos raitelės startavo tarptautinėse dailiojo jojimo varžybose Lenkijoje

 

Spalio 27–29 d. Zakrzow mieste (Lenkija) vyko tarptautinės dailiojo jojimo varžybos CDI2*/CSIY/CDIP, kuriose varžėsi 51 raitelis iš 9 šalių. Lietuvai šiose varžybose suaugusiųjų grupėje atstovavo Sandra Sysojeva su žirgu Furst, jaunimo grupėje – Viktorija Kundrotaitė su žirgu Hefaistas, Barbora Jakilaitė su žirgu Havanna varžėsi Poni klasės žirgų grupėje.

Tris dienas trukusių varžybų metu Lietuvos raitelės įtemptai ​kovojo dėl nugalėtoj​ų​ titulo ir kiekvieną dieną turėjo įvykdyti skirtingas dailiojo jojimo programas, kad užsitikrinti aukštą vietą bendroje rezultatų lentelėje. Visas varžybų dienas antros vietos rezultatų lentelėje neužleido S. Sysojevos ir Furst duetas, pademonstravęs ir stabiliai išlaikęs aukštą 69 proc. rezultatą. Iš viso šioje rungtyje startavo 15 dalyvių iš 6 šalių.

S. Sysojevos auklėtinė B. Jakilaitė su žirgu Havanna pirmą ir antrą varžybų dienas užėmė 9 vietą, atitinkamai surinkdama 64,821 proc. ir 64,093 proc. Paskutinę varžybų dieną duetas pademonstravo geriausią savo rezultatą šiose varžybose (67,542 proc.) ir užėmė 8 vietą. Iš viso šioje rungtyje varžėsi 15 duetų iš 6 šalių.

Lietuvai jaunimo grupėje atstovavusi Viktorija Kundrotaitė su žirgu Hefaistas pirmą varžybų dieną užėmė aukštą trečią vietą (64,123 proc.). Antrą varžybų dieną duetas surinko 62,289 proc. ir užėmė penktą, o paskutiniąją varžybų dieną – ketvirtą vietas (67,225 proc.) Šioje rungtyje įtempta kova vyko tarp 8 duetų iš 3 šalių.

„Tarptautiniu lygmeniu vykstančios varžybos yra išties didelis iššūkis, kadangi į jas susirenka tik patys stipriausi, geriausi skirtingų šalių žirginio sporto atstovai. Neabejoju, kad kiekvienas startas tokio lygio varžybose, visų pirma, yra didelis asmeninis laimėjimas, kuris suteikia vertingos patirties, o kartu – ir motyvacijos, kas yra svarbu norint kelti sau vis aukštesnius tikslus, tobulėti. Džiaugiuosi, jog mūsų šalies raitelėms pavyko pademonstruoti išties labai gerus rezultatus“, – sako Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode