M. Žukauskas apie artėjantį „Žalgrio“ startą Eurolygoje: pradžioje visi junta įtampą

Jau šį penktadienį, spalio 13 dieną, Kauno „Žalgirio“ ekipa startuos naujajame Eurolygos sezone. Lietuvos čempionai pirmajame ture savo žiūrovų akivaizdoje grumsis su Adrijos lygos čempione Belgrado „Crvena Zvezda“.

Artėjančio mačo favoritais laikomi žalgiriečiai, tačiau istorija rodo, jog Eurolyga „Žalgiriui“ sėkmingai prasideda toli gražu ne visada. Apie tai, kad naujojo sezono startas Kauno klubui gali būti sudėtingas kalba ir buvęs „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės narys Mindaugas Žukauskas.

Pasak 1999-aisias su „Žalgiriu“ Eurolygą laimėjusio M. Žukausko, pirmajame mače klubai visuomet būna įsitempę: „Pirmose rungtynėse visada jaučiama didesnė įtampa. Kiekvienai komandai startuojant bet kokiame čempionate pirmasis taškas yra labai svarbus. Jeigu praloši, ta įtampa persimeta į kitas rungtynes ir taip būna iki tol, kol laimi“, – sakė „Šiaulių“ komandoje šiuo metu dirbantis buvęs puolėjas.

Visgi, lažybininkai „Žalgirio“ šansus vertina išties gerai. Štai lažybų bendrovė „Betsafe“ už Lietuvos ekipos pergalę per pagrindinį laiką siūlo 1,4 koeficientą, tuo tarpu statymai Betsafe už Serbijos komandą vertinami net 3,4 koeficientu.

M. Žukauskas pirmojo mačo baigties nekomentavo, tačiau, be abejonės, tikisi ir linki pergalės „Žalgiriui“. Tiesa, tuo pačiu M. Žukauskas taip pat pabrėžė, kad dabartinė kauniečių forma nėra itin gera, o tikrasis klubo veidas pasimatys tik po kelių Eurolygos turų.

„Sprendžiant pagal žaidimą LKL lygoje, komanda nėra pačios geriausios formos. Susižaidimo dar trūksta. Kai kuriose rungtynėse klubas sunkiai skynė pergales, turi ir pralaimėjimą, – šnekėjo M. Žukauskas. – Dar sunku vertinti, ar pernai komanda buvo geresnė. Reikėtų pažiūrėti bent 5 Eurolygos rungtynes. Nors „ant popieriaus“ galbūt pernykštė sudėtis buvo stipresnė“.

„Žalgirio“ komanda sezoną pasitinka gerokai atsinaujinusi, tačiau tą patį galima pasakyti ir apie jų varžovus. „Crvena Zvezda“ prarado ne tik svarbius žaidėjus, bet ir vyriausiąjį trenerį, o dabar klubui vadovauja vos 31-erių Dušanas Alimpijevičius. Tai jauniausias treneris Eurolygoje.

Belgrado klubas laikomas visišku turnyro autsaideriu, bet ši komanda jau ne sykį nutildė kritikus. Užpernai „Crvena Zvezda“ sugebėjo prasibrauti į atkrintamąsias, o pernai nuo jų liko vos per žingsnį.

„Serbų krepšinio mokykla metai iš metų paruošia gerų žaidėjų. Net nesvarbu, ar geresni laikai, ar blogesni, serbai visuomet atiduoda visas jėgas, demonstruoja kietą krepšinį ir su jais lengva nebūna“, – pagyrų „Crvena Zvezda“ organizacijai ir visam Serbijos krepšiniui negailėjo M. Žukauskas.

„Žalgiris“ šį sezoną pasitinka net su 6 krepšininkas iš užsienio. Iš pradžių buvo planuota, kad komandoje žais 5 legionieriai, tačiau kai Atėnų „Panathinaikos“ išpirko Luko Lekavičiaus kontraktą, „Žalgiris“ pasikvietė dar vieną amerikietį.

M. Žukauskas pastebi, kad legionieriai yra perkami todėl, kad nėra kitos išeities. 2003-aisias su Lietuvos rinktine Europos čempionato auksą iškovojęs šiaulietis pažymi, jog stiprių lietuvių, kurie galėtų žaisti „Žalgiryje“ tiesiog nėra tiek daug.

„Sergant už „Žalgirį“ norėtųsi, kad ten žaistų daugiau lietuvių. Bet geriausi žaidėjai yra labai brangūs, o kai kurie lietuviai vidutiniokai galbūt gali žaisti LKL čempionate, tačiau iki Eurolygos lygio nėra užaugę“, – mintimis dalinosi M. Žukauskas.

Kalbant apie viso sezono Eurolygos favoritus, jais kaip ir praėjusiais metais išlieka Stambulo „Fenerbahce Dogus“ ir Maskvos CSKA. Būtent šiuos klubus išskiria „Betsafe“ bendrovė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode