Serbija įšoko į ketvirtfinalį per Lietuvos komandos būsimų varžovų galvas

 

Europos čempionato aštuntfinalyje Serbijos krepšininkai 86:78 (24:16, 24:25, 19:12, 17:25) palaužė Vengriją, bet tai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas olimpiniams vicečempionams.

Pernai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse sidabrą iškovoję serbai sekmadienio popietę Stambule turėjo susikaupti žaisdami su aiškia poros autsaidere laikyta Vengrija.

Nors Serbija pradėjo rungtynes spurtu 16:3 ir vienu metu buvo sukaupusi 18 taškų pranašumą, ketvirtajame kėlinyje iš persvaros buvo likę 7 taškai.

Vis dėlto Aleksandro Džordževičiaus treniruojama komanda įtikinamai pabaigė rungtynes ir iškopė į ketvirtfinalį, kuriame žais su Italijos rinktine.

Vengrijai Europos čempionatas baigėsi, bet Lietuvos dar laukia išsamesnė pažintis su šios šalies krepšiniu.

Vengrija yra tarp Lietuvos rinktinės varžovių 2019 metų pasaulio čempionato atrankos grupėje. Keturių komandų varžybos, kuriose dar žais Lenkija ir Kosovas, prasidės lapkritį.

Sekmadienį Stambule vengrai priešinosi Serbijai, nepaisant to, kad tai buvo juoda diena jų lyderiui Adamui Hangai.

Vengrijos rinktinės puolėjas, praėjusią vasarą palikęs Vitorijos „Basconia“ pasirašęs trejų metų sutartį su „Barcelona“, prametė visus septynis metimus žaidime ir pelnė tik 1 tašką.

Serbija: B.Bogdanovičius ir O.Kuzmičius po 17, M.Mačvanas ir B.Marjanovičius po 14.

Vengrija: Z.Perlas 22, C.Ferenczas 15, D.Vojvoda 11.

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vilnius, rugsėjo 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode