Paaiškėjo Lietuvos dailiojo jojimo čempionai

 

Sporto klube „Mustangas“ (Kačėnų k., Šalčininkų r.) vyko atviras Lietuvos dailiojo jojimo čempionatas, kuriame varžėsi geriausi mūsų šalies raiteliai ir jų žirgai. Susumavus dviejų dienų varžybų rezultatus, paaiškėjo skirtingų grupių čempionai ir rungčių nugalėtojai.

Atlikusi sudėtingiausią varžybų programą, suaugusiųjų grupės čempione tapo Sandra Sysojeva su žirgu Furst. Antroji vieta ir vicečempionų titulas atiteko Raimondai Palionytei ir žirgui Linguist G. Trečią vietą užėmė Liudmila Karpenko su žirgu Pfeffer G.

Vaikų grupėje geriausiai pasirodė Barbora Jakilaitė su žirgu Quo Vadis. Antroji vieta atiteko Emilei Mikailaitei ir Alondrai. Abi raiteles treniruoja S. Sysojeva. Trečioji vieta atiteko Nojui Chmieliauskui su žirgu Obelisk 14, trenerė – Svetlana Snarskienė.

Mėgėjų I-osios grupės čempionais tapo Jolita Grigaliūnienė ir jos žirgas Aras. Vicečempionų titulas atiteko Eglės Drackytės ir kumelaitės Sevilijos duetui. Trečią vietą užėmė Ginta Ališevičiūtė ir Alondra.

6 metų žirgų įskaitoje nugalėjo Justina Vanagaitė su žirgu Donatela MG. Per žingsnį nuo jų atsiliko ir antrą vietą užėmė Mantė Malinauskienė su Takota. Trečioji vieta atiteko Meidai Lileikytei ir Wiktor.

Jaunučių grupės užskaitoje geriausiai pasirodė Barbora Jakilaitė su antruoju savo žirgu Havanna. Vicečempionų titulas šioje grupėje taip pat atiteko B. Jakilaitei, jojant duete su Quo Vadis. Trečią vietą užėmė Kornelija Zubrytė su žirgu Titus Kaštonas. Tuo tarpu Poni klasės žirgų užskaitoje šis duetas pelnė sidabro spalvos medalį ir dar kartą nusileido B. Jakilaitės ir Havanna duetui, užėmusiam pirmą vietą. Trečioji vieta Poni klasės žirgų grupėje atiteko Kornelijai Zubrytei ir antrajam jos žirgui Pokerface We.

Mėgėjų II-osios grupės nugalėtojais tapo Alicijos Magun ir Demi duetas. Antroji vieta atiteko Marijai Vaškevičiūtei ir Cheres III.

Jaunimo užskaitoje pirmą vietą užėmė Viktorija Kundrotaitė ir Hefaistas. Jaunių užskaitos nugalėtojais tapo Ada Stankevčiūtė ir Chordena MG.

Jaunų žirgų (5 m.) užskaitoje nepralenkiami buvo Dalia Katinaitė-Pranckevičienė ir Feel My Dreams. Šis duetas taip pat tapo ir atviros klasės L lygio čempionais.

Atviros klasės M lygio klasės rungtyje triumfavo Aistė Balčiūnaitė ir Sir Paul. Antrą vietą užėmė Deimantė Budnikaitė ir Sonata, trečią – Justina Vanagaitė ir Lazur.

Atviros klasės E lygio klasės rungtyje nugalėjo Ieva Gibavičiūtė ir Bell de B’neville.

„Matydamas raitelių rezultatus ir meistriškumą, galiu drąsiai sakyti, jog nacionalinio čempionato, o kartu ir žirginio sporto apskritai, lygis Lietuvoje kasmet kyla. Turime daug ambicingų, perspektyvių raitelių, tarp kurių jau spėjo pasižymėti ir jaunosios kartos atstovai. Smagu, kad dalyvaudami nacionaliniame čempionate jie turi progą ne tik išbandyti savo jėgas, bet ir pabendrauti tarpusavyje, keistis patirtimi, tobulėti“, – sakė Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.   

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode