Moderniausiame Baltijos šalių laipiojimo centre vyko arši kova dėl Lietuvos boulderingo čempiono vardo

Kovo 10-11 dienomis Klaipėdoje, „Scala dream“ laipiojimo centrą sudrebino laukiamiausias 2017 metų laipiojimo bendruomenės renginys – Lietuvos boulderingo čempionatas (LBČ). Laipiojimo sportui itin sparčiai populiarėjant visame pasaulyje ir Lietuvoje į čempionatą susirinko rekordinis skaičius laipiojimo sporto entuziastų bei aukščiausio meistriškumo sportininkų iš Baltijos regiono šalių. Po inirtingos kovos finaluose Lietuvos čempionų titulą iškovojo „Scala dream“ klubo atletai Vilimantas Petrašiūnas ir Agnietė Šeibokaitė.

Pastarieji metai ypatingai svarbūs laipiojimo sportui – tarptautinė laipiojimo sporto federacija (IFSC) 2016 metais pasiekė, jog nuo 2020 metų laipiojimas būtų įtrauktas į parodomąją Olimpinių žaidynių programą, o 2017 metais Lietuvos laipiojimo sporto asociacija priimta į Lietuvos tautinio Olimpinio komiteto sporto šakų šeimą. Lietuvoje kasmet atsidaro vis modernesni laipiojimo centrai, sporto bendruomenė sparčiai plečiasi, o atletai tarptautinėse varžybose sėkmingai konkuruoja su geriausiais pasaulio sportininkais.

Lietuvos boulderingo čempionato varžybų atrankos etape jėgas galėjo išbandyti visi nepriklausomai nuo to kiek yra sukaupę lipimo patirties. Dalyvių laukė 35 skirtingo sudėtingumo profesionalių trasų kūrėjų paruoštos boulderingo trasos, rėmėjų įsteigti prizai ir puiki atmosfera.

„Noriu padėkoti visiems, kas prisidėjo prie varžybų organizavimo ir ypatingas ačiū Scala Dream klubui, kuris subūrė didelę motyvuotų žmonių komandą. Labai smagu matyti tiek daug dalyvių, tikiuosi, jog kitais metais visi mėgėjų lygos laipiotojai, sudalyvaus Lietuvos boulderingo čempionate ir dalyvių skaičius varžybose augs, nes būtent atrankos etape trasos ir buvo daromos orientuojantis į mases. Smagu matyti, kad trasų statytojai kasmet tobulėja ir kuria vis įdomesnes bei vis sunkiau "skaitomas" trasas. Iš patirties žinau, kad jų darbas itin sunkus bei atsakomybę nešantis, todėl keliu nykštį - šaunuoliai! Buvau stipriai sužavėtas bei laimingas, jog merginų tarpe stiprėja konkurencija ir į laipiotojų elitą braunasi jauni talentai. Ačiū visiems, kas palaikė, rėkė kartu su visa žiūrovų armija - dalyviams visada smagu kai yra kas palaiko“ - džiugiais varžybų atgarsiais dalinosi 2017 metų Lietuvos čempionas Vilimantas Petrašiūnas.

Į pusfinalius pateko po 16 stipriausiai atrankoje pasirodžiusių vyrų bei moterų, kurių kiekvienas pagal sportinio meistriškumo lygį buvo potencialus varžybų finalistas, tad nuo pat pirmos trasos tarp atletų vyko arši kova dėl galimybės iškovoti Lietuvos čempiono titulą. Kiekvienas lipimas buvo svarbus ir turėjo būti tikslus, bet koks neapgalvotas veiksmas galėjo lemti prarastą vietą finale.

Finaluose sportininkai sukūrė nepamirštamą šou – įspūdingi šuoliai, preciziška lipimo technika, gebėjimas išsilaikyti ant mažiausių kybių atbrailėlių ir sportininės kovos demonstravimas – sužavėjo varžybų žiūrovus laipiojimo salėje bei „TV3 play“ video portalo lankytojus, kurie LBČ finalus galėjo stebėti tiesiogiai kompiuterio ekrane.

Man itin patiko pusfinaliai, nes trasos buvo tokios, kad tikrai būtų atrinkti tik patys geriausi ir finalo verti sportininkai. Nustebau, kaip su sėkmingais 3 trasų pralipimais užsitikrinau vietą finale. Moterų trasos reikalavo ypatingo atsargumo ir technikos, todėl klaidų sau leisti tiesiog negalėjai. Esu patenkinta savo pasirodymu ir nors visų trasų įveikti nepavyko, džiugu, kad pavyko iškovoti Lietuvos čempionės vardą. Dabar galiu šimtu procentų patvirtinti, jog labai svarbus psichologinis varžybų pasiruošimas ir gera nuotaika“ – sportinės sėkmės priežastis atskleidė Agnietė Šeibokaitė.

Sėkmingiausiai Lietuvos boulderingo čempionate pasirodė svečiai iš Latvijos Rolands Rugens ir Diana Lotina, ant antrojo pjedestalo pakylos, iškovodami Lietuvos čempionų vardus, lipo Vilimantas Petrašiūnas ir Agnietė Šeibokaitė, o trečiosios vietos medaliais džiaugėsi „Scala dream“ atletas Kipras Baltrūnas bei Julija Zaiceva iš Kaliningado.

Lietuvos boulderingo čempionatas tai renginys atspindintis Lietuvos laipiojimo sporto asociacijos veiklos kryptį – gausios ir stiprios laipiojimo bendruomenės auginimas, sportininkų reitingavimas, Lietuvos laipiojimo sporto rinktinės formavimas bei pasiruošiamasis etapas prieš svarbius startus Europos ir pasaulio čempionatuose, o nuo 2020 metų ir Olimpinėse žaidynėse. Lietuvos boulderingo čempionato prizininkai tikisi, jog 2017 metų pabaigoje tarptautinei laipiojimo sporto federacijai paskelbus atrankos į 2020 metų Olimpiadą kriterijus, pasiruošimą joms galės įgyvendinti tikslingiau ir iškovoti vietą į žaidynes.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode