Parama dėkojame




liepaŠių metų liepa buvo karščiausias kada nors Žemėje užfiksuotas mėnuo, antradienį paskelbė Europos klimato tarnyba „Copernicus“.

Ankstesnis rekordas buvo fiksuotas 2019 metų liepą, kai vidutinė temperatūra siekė 16,63 laipsnio Celsijaus. Praėjęs mėnuo buvo 0,33 laipsnio Celsijaus karštesnis nei prieš ketverius metus.

Praėjusį mėnesį, paženklintą karščio bangų ir gaisrų visame pasaulyje, vidutinė oro temperatūra taip pat buvo 0,72 laipsnio aukštesnė už 1991–2020 metų liepos mėnesio vidurkius.

Mokslininkai jau nustatė, kad dėl klimato kaitos, turint galvoje, kad vidutinė pasaulio temperatūra buvo maždaug 1,2 laipsnio Celsijaus aukštesnė nei ikipramoniniu laikotarpiu, karščio bangos tapo intensyvesnės, ilgesnės ir dažnesnės.

„Karščio bangos užklupo daugelį Šiaurės pusrutulio regionų, įskaitant Pietų Europą. Keliose Pietų Amerikos šalyse ir didžiojoje Antarktidos dalyje temperatūra buvo gerokai aukštesnė už vidutinę“, – teigė „Copernicus“.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode