Parama dėkojame




raketosPer rusų raketos smūgį restoranui Ukrainos rytuose esančiame Kramatorske žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki aštuonių, tarp aukų yra trys vaikai, trečiadienį pranešė pareigūnai.

„Birželio 28-ąją 7 val. (ir Lietuvos laiku) iš po kavinės pastato griuvėsių ištraukti aštuonių žuvusiųjų (įskaitant tris vaikus, kurių du gimę 2008 ir 2011 metais) palaikai“, – per „Telegram“ paskelbė Ukrainos valstybinė gelbėjimo tarnyba.

Ukrainiečių policijos teigimu, Rusija antradienį vakare į miestą paleido dvi raketas „žemė–oras“ S-300. Donecko gubernatorius Pavlo Kyrylenka taip pat sakė, kad į miestą, kur kadaise gyveno 150 000 žmonių, pataikė dvi Rusijos raketos. 

Ukrainiečių gelbėjimo tarnyba per „Telegram“ paskelbė, kad per raketų smūgį populiariam restoranui „Ria Pizza“ buvo sužeisti 47 žmonės.

„Ten buvo daug žmonių, po griuvėsiais yra vaikų“, – sakė Jevhenas, vakarieniavęs tame restorane su dviem draugais.

Kompanija kaip tik ruošėsi išeiti, o tada įvyko sprogimas ir vienas jo draugų buvo palaidotas po griuvėsiais, naujienų agentūrai AFP pasakojo Jevhenas.

Trys kolumbiečiai, įskaitant rašytoją Hectorą Abadą (Hektorą Abadą), atvykę į Ukrainą išreikšti solidarumo, per sprogimą buvo lengvai sužeisti.

Įvykio vietoje, kur liepsnojo gaisrai, o kariai ir gelbėtojai ieškojo aukų, greitai susirinko minia.

Kai raketa pataikė į restoraną, jame buvo nemažai žmonių, AFP teigė vienas iš virėjų, 32 metų Ruslanas.

„Aš buvau ką tik atvykęs: aš stovėjau ten, o paskui buvau palaidotas, – pasakojo jis. – Man pasisekė.“

Natalija verkdama pasakojo, kad jos 23 metų netikras brolis Nikita buvo viduje prie picų kepimo krosnies.

„Jie negali jo ištraukti, jį užklojo“ nuolaužos, sakė ji.

Per smūgį miestui, į kurį Rusija dažnai kėsinasi nuo invazijos pradžios 2022 metų vasarį, taip pat buvo apgadinti keli netoliese esantys pastatai.

Kramatorskas yra maždaug už 30 km nuo fronto linijos.

„Žmonės man sakė, kad girdėjo skrendant lėktuvą, pasigirdo šnypštimas, o paskui – sprogimas“, – AFP pasakojo devyniolikmetis ukrainiečių karys, pasivadinęs „Vaiduokliu“ ir buvęs netoliese, kai įvyko smūgis.

Jis greitai įėjo į restoraną, kad padėtų gelbėtojams. „Viena mergina buvo įstrigusi, sužeista. Jiems dar nepavyko jos ištraukti“, – sakė jis.

Kramatorskas yra vienas didžiausių Kyjivo tebekontroliuojamų miestų Ukrainos rytuose.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode