Parama dėkojame




pareigunaiPer naktinius Rusijos raketų smūgius į infrastruktūrą, įskaitant penkiaaukštį gyvenamąjį namą Ukrainos centriniame Kryvyj Riho mieste, žuvo 11 žmonių, antradienį pranešė pareigūnai.

Dnipropetrovsko srities, kuriai priklauso Kryvyj Rihas, gubernatorius Serhijus Lysakas platformoje „Telegram“ nurodė, kad iš po griuvėsių ištraukus dar vieno žmogaus palaikus, žuvusiųjų skaičius išaugo iki 11.

Pasak jo, paieškų ir gelbėjimo operacija yra baigta.

Tuo tarpu miesto karinės administracijos vadovo Oleksandro Vilkulo įraše socialiniuose tinkluose skelbta, kad sužeisti 28 žmonės.

Jo duomenimis, šešios raketos pataikė į penkis civilinius objektus.

Per smūgį į penkiaaukštį gyvenamąjį namą žuvo keturi žmonės, o 21 buvo sužeistas, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Anot vietos pareigūno, kuris su naujienų agentūra AFP kalbėjosi su anonimiškumo sąlyga, dar du žmonės žuvo maisto sandėlyje, kuriam taip pat buvo smogta.

Anksčiau pareigūnai teigė, kad žuvo 10 žmonių.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija pranešdama apie naktinę ataką Ukrainoje sakė, kad „smūgio tikslas buvo pasiektas“.

Kryvyj Rihas yra Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio gimtinė.

Visoje Ukrainoje skambėjo oro pavojaus sirenos, kol sostinė Kyjivas ir šiaurės rytuose esantis Charkivas taip pat buvo atakuojami raketomis ir dronais.

Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad Rusija per naktį paleido 14 sparnuotųjų raketų ir keturis Irane pagamintus dronus. 10 raketų ir vienas dronas buvo perimti.

Ryte Rusijos pajėgos paleido dar vieną raketą, kurią numušė Ukrainos oro gynyba.

„Dar viena teroristų raketų serija, Rusijos žudikai tęsia karą prieš gyvenamuosius namus, paprastus miestus ir žmones. Deja, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė V. Zelenskis.

Nauja oro atakų banga buvo surengta po to, kai Ukraina pareiškė atkovojusi kelis kaimus ir pasistūmėjusi į priekį kontrpuolime prieš Rusijos pajėgas.

Kariuomenės atstovas spaudai Andrijus Kovaliovas sakė, kad atkovotų žemių plotas rytiniuose ir pietiniuose regionuose sudaro daugiau kaip 100 kvadratinių kilometrų.

Ukrainos sausumos pajėgų vadas pulkininkas Oleksandras Syrskis teigė, kad kariai tęsia gynybinę operaciją Bachmuto sektoriuje, kur vyksta ilgiausias puolimo mūšis.

„Mūsų kariai žengia į priekį, o priešas praranda pozicijas flanguose“, – sakė jis.

Pirmadienį V. Zelenskis teigė, kad Ukraina pasiekė nedidelių laimėjimų vykdydama, anot jo, sudėtingą kontrpuolimą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode