Parama dėkojame




Sprogimas

Vilniaus geležinkelio stotis atsinaujina: atsiras erdvės verslams, daugiau patogumo keliaujantiems

patogumoDaugiau patogumo laukiantiems traukinio, naujos erdvės verslams ir šiuolaikiškos darbo zonos – visa tai bus sukurta Vilniaus geležinkelio stoties pastate, kurio vidaus remontas bus pradėtas kitų metų pradžioje. Gruodį pasirašyta 1,8 mln. eurų rangos darbų sutartis su įmone „DP Group“. Skaičiuojama, kad investicijos į stoties atnaujinimą atsipirks greičiau nei per ketverius metus. 

Kitais metais atnaujinamoje stotyje bus keičiamas stoties erdvių išplanavimas. Tai leis jas išnaudoti dar efektyviau: komercinis plotas nuomai padidės daugiau nei šešis kartus – nuo 260 m² iki 1686 m². 

„Šiandieninė stotis nebėra tik laukiamoji salė. Tai turi būti daugiafunkcinė erdvė, padedanti kurti komfortiškesnę keliaujančiųjų patirtį. Stotyje esančios zonos bus perplanuotos, jas geriau pritaikant tiek verslo, tiek keleivių poreikiams – atsiras daugiau maitinimo vietų, bus sukurtos galimybės ir patogiai dirbti, ir pailsėti. Visi šie pokyčiai leis efektyviau išnaudoti stotyje esantį plotą, atveriant jį verslams ir kartu didinanti „Lietuvos geležinkelių“ Grupės pajamas“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Turto valdymo paslaugų vadovė Daiva Pivoriūnienė. 

Patogumas šiuolaikiniam keliautojui

Užbaigus remontą, Vilniaus geležinkelio stotyje bus atskirtos trys pagrindinės zonos: maitinimo zona, kurioje bus įrengtos erdvės kavinukėms ir užkandinėms; pagrindinė laukiamoji salė su komfortiškomis erdvėmis poilsiui; bei komercinė zona, kurioje bus įkurtos bilietų pardavimo kasos, kokybiški reklamos plotai,  nuomojamos erdvės paslaugų teikėjams. 

Skaičiuojama, kad daugiau nei šešis kartus padidinus nuomojamą plotą, per penkerius metus LTG pajamos iš komercinės veiklos stotyje (komercinių patalpų ir reklamos plotų nuomos) preliminariai sieks daugiau nei 4 mln. eurų. 

Remontas įgyvendinamas atsižvelgiant į „Vilnius Connect“ projektą

Suplanuotas remontas bus atliekamas atsižvelgiant į tai, kad Vilniaus geležinkelio stotis yra projekto „Vilnius Connect“ dalis. Remonto metu didžiausias dėmesys bus skiriamas pastato inžinerinėms sistemoms: vėdinimui, šildymui ir apšvietimui. Į interjero sprendimus žvelgiama atsakingai ir siekiama, kad atlikti remonto darbai derėtų su „Vilnius Connect“ architektūrinį konkursą laimėjusio projekto „Green Connect“ įgyvendinimu, o šiandien pritaikytos idėjos būtų tinkamos ir būsimiems pokyčiams.  

Užbaigus projektą, Vilniaus geležinkelio stotyje bus įrengtas modernus LED apšvietimas su judesio davikliais, bei sutvarkytos kitos inžinerinės sistemos, todėl mažės sąnaudos elektros energijai ir šildymui. 

Paskutinį kartą Vilniaus geležinkelio stoties pastato vidaus kapitalinis remontas atliktas 1998 metais. 

AB „Lietuvos geležinkeliai“ informacija

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode