Sprogimas

Apkaltinamasis teismo sprendimas Kėdainių ligoninės Ūkio skyriaus vedėjui

Kauno apygardos teismas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtoje byloje pripažino kaltais VšĮ „Kėdainių ligoninės“ Ūkio skyriaus vedėją D. V. dėl turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo, o privačios įmonės vadybininką G. S. dėl dokumentų klastojimo.

Kadangi teisme nagrinėjant baudžiamąją bylą kaltinamieji prisipažino kaltais ir buvo atliktas supaprastintas įrodymų tyrimas, teismas skirtas kaltinamiesiems bausmes sumažino vienu trečdaliu. Teismas dabar jau buvusiam ligoninės atstovui skyrė 5 900 Eur dydžio baudą ir paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimą 3 metams, o įmonės vadybininkui G. S., vykdžiusiam susitarimą su valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, skyrė 2 tūkst. Eur dydžio baudą.

Bylos duomenimis, Kėdainių ligoninės Ūkio skyriaus vedėjas, kartu su G. S., siekdamas išvengti savo ir savo tėvo reikmėms faktiškai naudojamų transporto priemonių eksploatavimo ir remonto išlaidų, suklastojo bei panaudojo tikrus dokumentus, imituojant ligoninės pirkimo-pardavimo ūkines operacijas. Tokiu būdu pasisavino jam patikėtą ir jo žinioje buvusį ligoninės turtą bei piktnaudžiavo tarnybine padėtimi. Tokia neteisėta veikla ligoninei buvo padaryta virš 1000 eurų žala.

STT Kauno valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą, nustačius nusikalstamos veikos požymius. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Baudžiamoji byla buvo išnagrinėta per 4 mėnesius. Teismo nuosprendis nėra galutinis, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

STT nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode